Top

Makke lammetjes, die steenbokken

Tijdens mijn verblijf dit voorjaar in de Sierra de Gredos stuitten we na een uurtje wandelen op een groep steenbokken. Zeker 15 stuks… Zoals een goed klooier betaamt doken wij (inclusief de kinderen) direct in de sluipstand. Hier hadden we op gehoopt, we waren niet voor niets ver van de gebaande paden afgeslopen… Met uiterste voorzichtigheid in acht nemend slopen we als de beste en zwaar getrainde paramilitairen naderbij. De drie hadden werkelijk niets door. Ik kreeg de bevestiging voor wat ik altijd al dacht: ik heb mijn roeping om als geheim agent bij de inlichtingendienst aan de slag te gaan werkelijk gemist.

Echter… een steen blokkeerde mijn weg. Met flink wat geraas stortte ik ter aarde. De kinderen keken mij vol ongeloof aan. De steenbokken ook. Alhoewel, ze trokken zich eigenlijk nagenoeg niets aan van mijn valpartij.

Makke lammetjes, die steenbokken. Blijkbaar. Maar toch zeker de moeite waard. We zijn nu vrienden voor het leven, al mocht ik niet dichterbij komen dan 4.25 meter. Liet hij duidelijk merken.

Wil je ze ook zien?

Start dan hier je wandeling: Sierra de Gredos