Top

Wandelen in de Lorraine

De rust van Noord Frankrijk

Noord Frankrijk is een relatief onbekend gebied. De meeste Nederlanders doorkruisen dit prachtige gebied om zo snel mogelijk vakantiebestemmingen in het zuiden te bereiken. Zuid Frankrijk is zeker mooi maar de rust en schoonheid van het landschap van de Lorraine trekt ons al jaren. Je kan er heerlijk wandelen, fotograferen, oude groeves en forten onderzoeken. Lekker klooien dus. Voor ons een megaklooigebied. We komen er zowel in de winter als in de zomer. In de zomer gaan we vooral op zoek naar reptielen en amfibieën in de winter maken we lange wandelingen en gaan we aan de slag met onze cameravallen.

Het gehucht Les Roises. Onze thuis basis.
Een dorpje van niet meer dan 30 inwoners. Het ruikt er naar hout. Onze buurman Gerald is thuis.
Je vindt er uitgestrekte bossen met mooie beekdalletjes. Op deze plekken zien we geregeld dassen en wilde kat.
Wandelen langs het dal bij Seraumond.
Door een muizegaatje.
En soms komen we iets leuks tegen. zoals deze aspisadder.