Top
kaaimannen zijn waterkippen – Klooiplek.com
fade
3624
post-template-default,single,single-post,postid-3624,single-format-standard,cookies-not-set,eltd-core-1.1.2,eltd-boxed,flow-ver-1.5,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-animate-height,eltd-dark-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

kaaimannen zijn waterkippen

Kaaimannen vangen

Surinamers vangen ze om op te eten. Waterkippen worden ze genoemd. Ze vertelden ons dat er drie soorten zijn. De normale kip, de boomkip en de waterkip. De boomkip is de groene leguaan de waterkip dus de kaaiman. Toch prefereren Surinamers de normale kip in hun nasi of bami. Gelukkig maar.

 

De samps. ’s Avonds liggen hier overal brilkaaimannen. Met een zaklamp zijn ze goed te vinden. De ogen zijn net oranje reflectortjes. (Bart Siebelink)

De Brilkaaiman die Bart uit het water haalt (zie filmpje). Natuurlijk wilden we wel even op de foto

Tijdens onze boottocht zagen we ook nog deze slanke boomboa (Corallus hortulanus)

 

Wij hebben meerdere kaaimannen in Suriname gezien. De Brilkaaiman zagen we in de swamps en het laagland ten oosten van Paramaribo. Op de brownsberg zitten twee kleinere soorten. De Schneiders gladvoorhoofdkaaiman (Paleosuchus trigonatus)  troffen we ’s avonds aan in een grote regenplas op de weg. De Cuviers gladvoorhoofdkaaiman (Paleosuchus palpebrosus) hebben we gezien in een grot vol met vleermuizen en andere licht mijdende dieren.

Hier inspecteert Guido een ingang van een grot

in de verte zien ze kaaimannen. Vermoedelijk gaat het hier om Cuviers gladvoorhoofdkaaiman. Een klein soort die je juist hier kan verwachten. Spannend dus.

Ze staken de poging. De gang loopt wel erg lang door en ze worden omgeven door vleermuizen en penetrante vleermuizenpoep.

Wel vinden we deze nachthagedis. Een zwaar beschubd diertje. Later begrepen we dat het gaat de Leposoma guianense

pipa aspera op de bodem

Veel grote regenplassen op de Brownsberg. ’s Avonds vonden we hier een jonge Schneiders gladvoorhoofdkaaiman

schneiders gladvoorhoofdkaaiman is een klein soort met grote stekels in de nek en op de rug.