Top

aankomst fungu eiland Suriname

 

 

Met een rammelend busje bereikten we het gehucht Witagron aan de Coppename rivier. Vanaf daar is het nog twee en een half uur varen in een korjaal dwars door het regenwoud. Een mooie maar toch ook lange tocht. We zien apen, pagegaaien, verschillende soorten ijsvogels en reigers. Maar het is echt een verademing als Fungu Island opduikt. Ons verblijf midden in de jungle.

 

Maar vlak bij Witagron zat de bus vast samen met wat vrachtwagens. Gelukkig hoefden we niet erg lang te wachten.

Vanaf Witagron gingen we per boot verder de rivier de Coppename stroomopwaarts dwars door het regenwoud. Een lange tocht van zeker twee en half uur varen. Prachtige oevers waar we verschillende apen, ara’s en vooral ook vele ijsvogels zagen.

Tussen het varen door trotseren we we een regenbuitje.

Doodshoofdaapjes langs de oever

nieuwsgierige diertjes

en Guido ligt gewoon te pitten…

En dan duikt opeens Fungu Island op. echt een eiland in de Coppename midden in het oerwoud. Het was een eerlijk gevoel om na zo’n lange toch deze oase te zien. Ver weg van de bewoonde wereld.

 

 

Het hangmattenverblijf van Fungu Island

’s Avonds werd er lekker gekookt.

Maar dan begint het ook hier. Het wordt donker en we horen al verschillende kikkers roepen. Het was ons al eerder opgevallen dat je in het donker veel meer dieren tegenkomt dan overdag.

 

De Bolivian Bleating Frog (Hamptophryne boliviana)

 

Het mooiste pijlgifkikkertje van Suriname

een dode kolenbrander schildpad. Aan de vraatsporen is te zien dat ie gepakt is door een puma of een jaguar.

Het heeft wel de enige moeite gekost maar uiteindelijk vonden we een kleine blauwgele pijlgifkikker (Dendrobates tinctorius).

Met onze gids Steve-O.