Top

Wolf en Veelvraat in de clinch!

Aan het begin van mijn zomervakantie was een van onze eerste stops WildLife Sweden. Daar heeft Marco een geweldig leuke camping opgezet en kun je er ook gebruik maken van hun B&B of appartementjes. Marco bracht ons met het bootje naar zijn observatie-cabine, welke drijft op het water… Hier kwamen wij specifiek voor!
 

 
Alles klaarzetten, broodjes, koffie, thee en camera’s… En dan wachten. Dit duurde wel een tijdje. Het werd donker en op een stel raven na gebeurde er niet veel. Tot het moment van meneer beer: deze kwam van rechts ‘binnen’ en gaf een adrenaline-stoot van jewelste! Op de camera hebben we hem helaas niet gekregen, want hij besloot dit keer dieper het bos in te lopen.

Veelvraat & wolf

 Maar bij het vroege krieken van de dag kwam daar plots de veelvraat aangehuppeld. Met zijn karakteristieke loopje huppelde hij een tijdje binnen ons blikveld, maar hij bleef niet alleen. Na een kwartiertje kreeg hij bezoek van een lone wolf. Deze wist met verfijnde technieken het voedsel welke door de veelvraat vakkundig werd verzameld van hem af te grissen. Dit leverde ruim een uur een zeer vermakelijke show op. Recht voor onze ogen op een 10-tal meters afstand…
 
Wat een tof optreden van twee absolute sterren uit het bos. Ze zijn er niet gegarandeerd, maar het proberen waard om ze eens te zien. De cabine op zich is al een avontuur op zich… Vraag maar aan Marco wanneer er plaats voor jou is!
Overigens kun je in de B&B ook heerlijk eten, Aafke, de vrouw van Marco, bereidt geweldige gerechten met Eland van om de hoek… Waarom klooien op een gaspitje als het zo voor je neus gezet kan worden? 😉

(credits foto wolf: Marco Hassoldt)