Top
Wat doe je met een dode teju – Klooiplek.com
fade
3911
post-template-default,single,single-post,postid-3911,single-format-standard,cookies-not-set,eltd-core-1.1.2,eltd-boxed,flow-ver-1.5,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-animate-height,eltd-dark-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Wat doe je met een dode teju

De reuzenteju (Tupinambis teguixin)  is de grootste hagedis van Suriname. Je kan het dier eigenlijk overal wel tegenkomen. het is een indrukkende forse hagedis die tot anderhalve meter kan worden. Die tejus hebben de vervelende eigenschap om eieren te roven in kippenhokken. Ze zijn dan ook niet zo geliefd. Helaas hebben we meegemaakt dat een eierrover een forst tik op de kop kreeg. Teju dood. Voor ons best een moeilijk moment. Zo’n prachtig dier dood meppen! We hadden hem met onze blote handen willen redden. En natuurlijk ook als Freek Vonk met ontbloot bovenlichaam op de foto met die teju. Maar misschien moeten we ook wel begrijpen dat deze hagedis voor kippenboeren gewoon ongedierte is.

Maar wat doe je dan met die dode reuzen teju. Ja je gaat dan toch maar aan de slag.

vermoedelijk de reuzenteju die later doodgemept is. Een betere foto hebben we niet van dit prachtige dier

Daar ligt ie dan. We hebben hem maar meegenomen.

De huid is werkelijk prachtig

We hadden wel wat bekijks

Toen was Ronald het zat en hebben we de Teju maar weggebracht.