Top

Wandelen en leven in een Franse keuken

Zodra de herfst in aantocht is, denken wij aan ons favoriete dorpje in de Lorraine. We denken dan aan de kleurrijke bossen, we maken plannen, we vragen ons af of er wolven zitten en we hebben het over whiskey en vlees. En dan is het zover. We verlaten onze gezinnen we ontvluchten ons werk en gaan richting Frankrijk om ’s avonds laat in ons keukentje aan te komen. Heerlijk! Onze buurman Gerald heeft dan de kachel aan gezet en ons avontuur start met chips, whiskey en een lekker stukje vlees.

Eenmaal aangekomen begint Guido te bakken. Hij geeft nog geen tijd gehad om zich om te kleden. Nette schoenen, kantoorbroek met toegangspas heeft hij nog aan.
Kosta snijdt alvast brood. Glaasje Goudale bier bij de hand.
Heerlijk een mals stukje vlees! We eten het met chips en bier.
Gerald, onze buurman drinkt een biertje mee.
Door de hoogvlakte richting Vouthon Haut.
We hadden al gehoord dat er wolven zitten rond Les Roises. Een verdachte pootafdruk bij Vouthon Bas en natuurlijk gaan wij vol voor wolf.
En dan overdag de natuur in. Cameravallen zijn opgehangen en dan een fikse wandeling maken.
Via Vouthon bas door de bossen weer terug naar Les Roises.
Nog een klein stukje!

Na al dat lopen is het natuurlijk weer heerlijk om in het keukentje te zitten. Onze buurman Gerald had ons een stuk ree gegeven en had bospaddestoelen geplukt. Guido gaat gelijk aan de slag met een mooi recept. Reestoofpot met bospaddestoelen