Top

Fotografie voor mannen 2

Ons eerste item over fotografie voor mannen sloeg in als een bom. Het bleek een echt succesnummer te zijn en al snel kwam de vraag naar een tweede rubriek! Eigenlijk snappen we het ook wel. Fotografie is ook een redelijk complex proces. Het gaat niet alleen om gevoel voor compositie, artistieke aanleg, soorten kennis en camerabeheersing maar het gaat ook om je rol in de groep. Hoe profileer je je? Neem je een dominante positie in of kies je juist voor een hulpverlenende rol. Keuzes die je soms snel moet maken. Keuzes gebaseerd op allerlei afwegingen: de unieke kans, het soort, gemaakte afspraken en natuurlijk ook vriendschap.

Een bijzondere vorm van samenwerken. Bart, Arjan en Guido liggen in Bulgarije op een weggetje om een geelbuikbpad in een plas te fotograferen. Ben heeft een belangrijke rol. Hij fotografeert nu niet maar zorgt voor de juiste lichtreflectie op de plas.
Soms moet je gelijk je positie pakken en heeft het geen zin om eerst te overleggen. Gelijk doen! Ben, Guido en Ronald kijken toe hoe Bart en Edo een Turkse bandsalamander fotograferen. kleding kan onbewust belangrijk zijn.
Ruimte en soms de groep even links laten liggen is ook belangrijk. Guido is hier in zijn element. Met zijn ‘piemel’ lens maakt hij hier een foto van iets onduidelijks
Ben heeft een scherp oog voor detail. Het is ook niet altijd nodig om gelijk te melden dat je iets enorm leuks fotografeert. Soms wil de even een moment alleen
Het echte werk! Je ziet de enorme concentratie bij Guido, Edo en Ben. Zo fotograferen hier een endemisch Kaukasus padje. Die moet je gewoon hebben.
Ontlading nadat we een dag vol aan de bak zijn gegaan is echt belangrijk. Bart kan dit als geen ander.